Problemutredning


Har din hund fått ett problem som hindrar den från att leva ett normalt liv eller som försvårar er vardag så behöver vi göra en problemutredning. Det är du själv som hundägare som bestämmer om din hunds beteende är problematiskt eller ej. Längre ned hittar du några exempel på beteenden som kräver en problemutredning.

Hur går det till?


Vid första besöket ses vi i hundens hemmiljö så jag kan bekanta mig med hunden, samla information och du får berätta om beteenden och situationer du ser som problematiska i vardagen. Vi går igenom grundläggande teori och sätter upp mål. Jag gör sedan en träningsplan som du behöver följa till nästa besök. Det brukar krävas ungefär 4-5 återbesök, beroende på hur mycket tid du lägger på träning. Har din hund bitit en människa eller om ni har blivit polisanmälda så hör av dig direkt till laura@gentledog.se och skriv "AKUT" i ämnesraden. 

Beteenden du kan söka hjälp för: 


Aggression

 • Utfall mot andra hundar, människor eller vissa människor
 • Försvar av resurser såsom mat, leksaker eller sovplats
 • Utåtagerande beteenden vid hanteringRädsla

 • För hundar eller människor
 • I samband med ljud
 • För specifika föremål
 • Allmän paranoia, hunden är rädd i stort sett hela tidenStress

 • Stereotypa beteenden som t.ex. svansjagande, vankande, "ridande" beteenden
 • Oförmåga att slappna av, ständigt aktiv
 • Starka tecken på oro vid separation
 • Konstant skällande eller gnällande
 • Apati eller nedstämdhetPredation

 • Hunden jagar andra arter eller fordon/cyklar/skateboards

Privatträning 


För dig som av olika anledningar ej kan gå på hundkurs med fler deltagare eller som helt enkelt vill få ut mer av träningen och kunna anpassa träningen helt och hållet efter ditt eget behov. Några exempel på vad man kan boka för är inkallning, vardagssök, valpträning eller allmänlydnad. Återbesöken efter problemutredning bokas in som privatträning. 

Hundrådgivning


För dig som mest vill ha en hjälpande hand i ditt hundägande men inte har möjlighet att ses fysiskt. Under rådgivningen pratar vi över telefon och diskuterar din hund och vad ni skulle kunna träna och saker att tänka på. Du kan också få kunskap om hur din hund fungerar och tips på hur du kan förstärka er relation. Kanske vill du bara ha stöd och någon att bolla dina tankar med? Eller har du planer på att skaffa hund och behöver hjälp? I rådgivningen ingår ej träning eller övningar, du som vill träna med din hund bokar "privatträning". 

Hundträning


Det här är till för dig som inte har tid eller av någon annan anledning ej kan ge din hund motionen eller träningen den behöver på egen hand. Du kan välja mellan att din hund får motioneras en timme, blir tränad i något du själv väljer eller så kan vi bygga ett träningsprogram som vi tycker passar er hund. Du kan välja mellan att lämna in din hund eller att vi hämtar hunden hos dig mot en extra avgift. Detta går självklart att kombinera med problemutredning för dig som känner att du själv inte har tillräcklig tid. Då kan du även beställa en halvtimmes träning.

Inskrivning


Du som är kund hos Gentledog kan skriva in din hund hos oss och därmed få hjälp med passning eller rastning. För dig som t.ex. äger en hund ensam kan du lägga in oss som kontaktperson om något skulle hända dig och hunden behöver omhändertas. Vi hämtar då hunden akut och tar hand om den i hemmiljö fram tills du har möjlighet att hämta hem din vän. Vi hjälper dig även med omplacering vid allvarligare situationer. Inskrivningen går snabbt, vi träffar dig och din hund och du får fylla i ett formulär. Besöket tar ca 20 minuter. 

 Hundkurser


 För dig som vill gå en kurs med andra deltagare. Aktuella kurser hittar du under   "aktuellt". Just nu erbjuder Gentledog inga kurser på grund av Covid-19. 


Spårhund


Om din hund, katt eller pojkvän har sprungit bort så kan du anlita Pyro för att spåra. Pyro (hund) och Laura (förare) blev färdiga med ID-hundsutbildningen år 2018. Vi spårar främst efter katter och hundar. Det är även möjligt att spåra efter andra djurslag eller människor.

OBS! Gentledog erbjuder endast sina tjänster inom Stockholms-, Sundbybergs och Danderyds kommun samt Solna stad.

PRISLISTA 2024Problemutredning                                                                    950KR


Privatträning 60 min                                                                700KR


Hundrådgivning 30 min                                                           350KR


Spårhund                                                                                 500KR


Kloklippning                                                                             200KR


Hundträning 60 min                                                                 800KR

                  - 30 min                                                                 450KR


Inskrivning                                                                               150KR


Tillägg helgdag/röd dag                                                             60KR


Tillägg hembesök/hämtning                                                       60KRAlla priser är inklusive moms.

TIDSBOKNING

 
Problemutredning
Privat hundträning
Hundträning/Aktivering
Kloklippning
Annat
 
10.00-17.00
17.00-21.00
Helg 11.00-21.00