Problemutredning


Har din hund fått ett problem  som hindrar den från att leva ett normalt liv eller som försvårar er vardag så är det en god idé att göra en problemutredning. Det är du själv som hundägare som bestämmer om din hunds beteende är ett problem eller ej, men i stort sätt kan man tänka att ifall vardagen påverkas negativt och beteendet är återkommande så kan det behövas hjälp av hundpsykolog.

Hur går det till?


Vid första besöket ses vi i hundens hemmiljö så jag kan bekanta mig med hunden, samla information och ni får berätta om beteenden och situationer ni ser som problematiska i vardagen. Vi går igenom lite grundläggande teori och sätter upp mål.  Jag gör sedan en träningsplan och efter ca 1 vecka påbörjar vi träningen. Det brukar krävas ungefär 4-6 återbesök, beroende på hur mycket tid du lägger på träning. 

Beteenden du kan söka hjälp för: 


Aggression

 • Utfall mot andra hundar, människor eller vissa människor
 • Försvar av resurser såsom mat, leksaker eller sovplats
 • Utåtagerande beteenden vid hanteringRädsla

 • För hundar eller människor
 • I samband med ljud
 • För specifika föremål
 • Allmän paranoia, hunden är rädd i stort sett hela tidenStress

 • Stereotypa beteenden som t.ex. svansjagande, vankande, "ridande" beteenden
 • Oförmåga att slappna av, ständigt aktiv
 • Starka tecken på oro vid separation
 • Konstant skällande eller gnällande
 • Total apatiPredation

 • Starkt jaktbeteende nära andra arter eller fordon/cyklar/skateboards

Privatträning 


För dig som av olika anledningar ej kan gå på hundkurs med fler deltagare eller som helt enkelt vill få ut mer av träningen och kunna anpassa träningen helt och hållet efter ditt eget behov.  Det här lämpar sig även för den som har ett mindre problem med hunden men som ej kräver en utredning. Här kan två ekipage som vill träna samma sak slå ihop sig och därmed få ett rabatterat pris.

Hundrådgivning


För dig som mest vill ha en hjälpande hand i ditt hundägande. Under rådgivningen ses vi 1 h och diskuterar din hund och vad ni skulle kunna träna och saker att tänka på. Du kan också få kunskap om hur din hund fungerar och tips på hur du kan förstärka er relation. Kanske vill du bara ha stöd och någon att bolla dina tankar med? Eller har du planer på att skaffa hund och behöver hjälp? I rådgivningen ingår ej träning eller övningar, du som vill träna bokar "privatträning". Rådgivning väljer man inte om man har något av problemen i listan ovan. Se problemutredning.

Hundträning


Det här är till för dig som inte har tid eller av någon annan anledning ej kan ge din hund motionen eller träningen den behöver på egen hand. Du kan välja mellan att din hund får motioneras en timme, blir tränad i något du själv väljer eller så kan jag bygga ett träningsprogram som jag tycker passar er hund. Du får alltså din hund tränad. Du kan välja mellan att lämna din hund hos mig eller att jag hämtar hunden hos dig mot en extra avgift. Detta går självklart att kombinera med problemutredning för dig som känner att du själv inte har tillräcklig tid. Då kan du även beställa en halvtimmes träning.

Kloklippning


Jag hjälper dig att klippa klorna på din hund utan tvång eller stress. Är hunden mycket rädd för kloklippning kommer jag att dela upp tillfällena vi ses så att det inte blir för påfrestande för hunden. Detta kan ta mellan 5-30 minuter beroende på hund.

 Hundkurser


 För dig som vill gå en kurs med andra deltagare. Aktuella kurser hittar du under   "aktuellt". Just nu erbjuder Gentledog inga kurser på grund av Covid-19. 


ID-hund


Om din hund, katt eller pojkvän har sprungit bort så kan du anlita Pyro för att spåra. Pyro (hund) och Laura (förare) blev färdiga med ID-hundsutbildningen år 2018. Vi spårar främst efter katter och hundar. Det är även möjligt att spåra efter andra djurslag eller människor. 
OBS! Gentledog erbjuder endast sina tjänster inom Stockholms- och Danderyds kommun och Solna stad.

PRISLISTAProblemutredning                                                                  900 kr/h


Privatträning                                                                          600 kr/h


Hundrådgivning                                                                     350 kr/h


ID-spårhund                                                                       500 kr/sök


Kloklippning                                                                     100 kr/gång


Hundträning                                                                           750 kr/h


Inskrivning                                                                                150 kr


Tillägg helgdag/röd dag                                                              50 kr


Tillägg hembesök/hämtning                                                        50 krAlla priser är inklusive moms

TIDSBOKNING

 
Problemutredning
Privat hundträning
Hundträning/Aktivering
Kloklippning
Annat
 
10.00-17.00
17.00-21.00
Helg 11.00-21.00