OM MIG


Jag som driver Gentledog heter Laura och har sedan barnsben alltid haft en enorm passion för djur. Under min uppväxt hade jag lyxen att få spendera mina skollov i Spanien där jag har min släkt. Minst en gång varje år hade jag fått syn på någon gatuhund som fastnade i mina tankar men som, trots mitt ihållande tjat, aldrig fick följa med mig hem. Kärleken till dessa herrelösa hundar har varit det som drivit mig hit. Hundens sätt att älska, njuta av det lilla men framförallt förmågan att förlåta våra, ibland fruktansvärda, svek gör varje hunds liv värt att rädda, skydda och vårda. Varje hund har rätt till sitt liv, och väljer man att bli med hund så har man en skyldighet att se till att det blir ett fint och värdigt sådant. Ovan: Aktiveringsträning m. Lucca, Pärla och Paqui

                                                     

Inte förrän i vuxen ålder har jag tagit tag i denna passion jag länge hållit tillbaka. När jag

skulle fylla 16 år stötte jag på mitt livs kärlek Paqui när jag var på semester i Spanien.

Efter ett drygt år kunde jag hämta henne till Sverige och äntligen kalla mig för hundägare.

Under många år hade jag tagit hand om andras hundar men aldrig haft en alldeles egen.

Paqui var det bästa som kunde hända mig och hon lärde mig mer än jag kunnat lära henne. Jag lämnade restaurangbranschen där jag jobbat flera (fantastiska) år för att

leva min dröm och blev färdigutbildad hundinstruktör som 22-åring. År 2017 tog jag min

hundpsykologexamen. Jag bor nu i city med min 10-åriga hund Paqui och 2 år gamla Pyro.

 Passionen för gatuhundar lever än idag kvar, och jag har fått äran att hjälpa organisationen

Amigos Mios med att bl.a. hämta hem hundar från Spanien och välkomna jourhundar i mitt

hem. Det här har gett mig en chans att få göra det jag mest älskar i livet, att få besöka

hundhem i Spanien där människor arbetar hårt för att rädda hundar som blivit övergivna

eller vanvårdade av sina familjer. Att få spendera tid där är bland det finaste jag vet.

  

Ovan och t.h.: Lär känna en underbar flock

med vilt levande hundar i Afrika       

HUNDARNA

Paqui de Albaida  

Paqui har varit min livskamrat i 9 år. Henne stötte jag på när jag var på semester i Malaga och blev kär vid första ögonkastet. Hon är en väldigt anpassningsbar hund med stort mod som älskar alla hundar och människor. Paqui älskar uppmärksamhet, att klättra och även att posera framför kameran. Till vardags lägger vi mycket tid på antijaktträning, och vi tränar lite tävlingslydnad för det goda nöjets skull. Hennes första år som s.k. löshund har gjort att hon är mycket duktig på hundspråk och fungerar väl ihop med såväl aggressiva som rädda hundar. Paqui fyller 11 år i juli.

Paqui lämnade oss plötsligt 24/6- 2020. Vila i frid 

Pyroteknik

Pyro är en eldig, tuff och busig kille på snart fyra år. Han är väldigt trygg och anpassar sig mycket snabbt till nya miljöer. Jag fann Pyro i ett litet hägn med 9 andra hundar på landet i Alicante och han flög hem med mig till Sverige 2018 då han var 5 månader gammal. Pyro är en väldigt aktiv ung herre som är utbildad ID-spårhund. Vi tränar även tävlingslydnad. Favoritaktivitet är dock att bada. Inget är roligare än att bada om du frågar Pyro. 

Shifau

Den här stilige farbrorn har varit min kamrat sedan han var en liten valp. Honom kan ni se mig med på dagtid. Shiffen som han kallas har gått på det mesta - agility, rallylydnad, kantarellsök m.m. Vårt fokus till vardags är hundmöten, då han är mindre förtjust i andra hundar. Shiffen är en hund med hög integritet, men en fantastisk, glad, rolig och busig hund med dem han känner. Han är en mycket lojal vän som alltid vill vara med och hitta på saker. Shifau är en Shiba Inu och är 11 år gammal. Han ägs inte av mig.

Shifau gick bort i november 2019, och är mycket saknad. Alla tankar till anhöriga

Ana

Min älskade jourhund Ana kom till mig från Spanien för 2,5 månader sedan. Hon var en väldigt rädd hund som avskydde att vara utomhus och vågade varken äta eller dricka de första dagarna. Vi har arbetat med hennes rädsla varje dag sedan hon kom och nu har hon gjort fantastiska framsteg. Ana har svårt för nya människor, i synnerhet män och barn, och är mycket osäker bland främmande hundar. Hon är nu en glad, busig och väldigt vaken dam. Ana är 1,5 år och ägs av organisationen Amigos Mios. Ana adopterades av sin nya familj i juli 2017. Lycka till!

ARBETETOavsett om det är problemhundsträning, hundkurs eller jag själv som arbetar med en hund så utgår vi alltid från positiv förstärkning vilket, kort sagt, innebär att vi belönar hunden för det önskvärda beteendet snarare än bestraffar beteenden som vi inte tycker om. Hundens välmående kommer alltid först, både det fysiska och det psykiska. I hantering av djur är empati A och O då man behöver förstå orsaken bakom vissa beteenden för att kunna erbjuda djuret ett mer konstruktivt sätt att hantera påfrestande situationer. Att lägga locket på, eller förbjuda hunden att visa känslor ger ditt framtida jag en ordentlig överraskning när den tickande bomben på andra sidan kopplet plötsligt exploderar. Det är av yttersta vikt att det finns en trygg, respektfull och bra relation mellan hund och förare för att träningen ska avancera i rätt riktning. Vi arbetar för att hitta ett bra sätt att kommunicera på som gör det enkelt för hund och ägare att förstå vad som förväntas av en. När jag arbetar med dig som hundägare förväntar jag mig att du är engagerad i det vi gör för att vi ska kunna röra oss mot det mål vi tillsammans satt upp. Jag tolererar inget som helst våld mot hunden under mitt arbete vilket innefattar till exempel höjd röst, hårda händer, fysisk eller psykisk bestraffning m.m. Otydliga instruktioner är svåra att följa. Alla kunder får vara med och påverka kurser och träningar i den mån det går, och självklart är det ett måste att alla deltagare har kul! 


Ni är självklart välkomna att höra av er med önskemål och frågor!Laura Ubeira