OM MIGJag som driver det helt nystartade Gentledog heter Laura och har sedan barnsben alltid haft en enorm passion för djur. Hela mitt liv har jag haft lyxen att få spendera mina lov i Spanien där min mor växte upp. Minst en gång varje år hade jag fått syn på någon gatuhund som bara fastnade i mina tankar, men som aldrig fick följa med mig hem. Kärleken för gatuhundar var nog den som ledde mig hit. Många var rädda och traumatiserade efter att ha blivit slagna eller övergivna, och få människor verkade bry sig eller ens se.


Ovan: Aktiveringsträning m. Lucca, Pärla och PaquiInte förrän nu i vuxen ålder har jag tagit tag i denna passion jag länge hållit tillbaka. När jag precis skulle fylla 16 år stötte jag på mitt livs kärlek Paqui när jag var i en by i Malaga på semester. Efter ett drygt år kunde jag ta med mig henne till Sverige och äntligen kalla mig för hundägare. Jag hade under många år tagit hand om andras hundar men aldrig haft en alldeles egen. Paqui var det bästa som kunde hända mig och hon inspirerade mig varje dag till att hitta på nya saker. Jag lämnade restaurangbranschen där jag jobbat flera (fantastiska) år för att leva min dröm och blev färdigutbildad hundinstruktör som 22-åring. År 2017 tog jag min hundpsykologexamen. Jag bor nu på Kungsholmen med min 8-åriga hund Paqui och 5 månader gamla Pyro, men ni kan även stöta på mig med fler hundar.
Passionen för gatuhundar lever än idag kvar, och jag har fått äran att hjälpa organisationen Amigos Mios med att bl.a. hämta hem hundar från Spanien och välkomna jourhundar i mitt hem. Det här har gett mig en chans att få göra det jag mest älskar i livet, att få besöka hundhem i Spanien där människor arbetar hårt för att rädda de hundar som blivit övergivna eller vanvårdade av sina familjer. Att få spendera tid med dessa fantastika djur som trots allt, fortfarande är kapabla att älska och förlåta är det bästa jag vet.


Ovan och t.h.: Lär känna en underbar flock med

vilt levande hundar i Afrika

HUNDARNA

Paqui de Albaida  

Paqui har varit min livskamrat i 7 år. Henne stötte jag på när jag var på semester i Malaga och blev kär vid första ögonkastet. Hon är en väldigt anpassningsbar hund med stort mod som älskar alla hundar och människor. Paqui älskar uppmärksamhet, att klättra och även att posera framför kameran. Till vardags lägger vi mycket tid på antijaktträning, och vi tränar lite tävlingslydnad för det goda nöjets skull. Hennes första år som s.k. löshund har gjort att hon är mycket duktig på hundspråk och fungerar väl ihop med såväl aggressiva som rädda hundar. Paqui fyllde 9 år i juli.

Pyroteknik

Pyro är en eldig, tuff och busig valp på 11 månader. Han är extremt trygg och anpassar sig mycket snabbt till nya miljöer. Jag fann Pyro i ett litet hägn med 9 andra hundar på landet i Alicante och han flög hem med mig 17 februari i år så vi lägger fortfarande mycket fokus på relationsbyggande. Pyro är en mycket modig liten schäferblandning och älskar alla människor och hundar. I april påbörjade vi vår ID-hundsutbildning och vi tränar tävlingslydnad, som vi även planerar att tävla i.

Shifau

Den här stilige farbrorn har varit min kamrat sedan han var en liten valp. Honom kan ni se mig med på dagen på vardagar. Shiffen som han kallas har gått på det mesta - agility, rallylydnad, kantarellsök m.m. Vårt fokus till vardags är hundmöten, då han är mindre förtjust i andra hundar. Shiffen är en hund med hög integritet, men en fantastisk, glad, rolig och busig hund med dem han känner. Han är en mycket lojal vän som alltid vill vara med och hitta på saker. Shifau är en Shiba Inu och är 11 år gammal. Han ägs inte av mig.

Ana

Min älskade jourhund Ana kom till mig från Spanien för 2,5 månader sedan. Hon var en väldigt rädd hund som avskydde att vara utomhus och vågade varken äta eller dricka de första dagarna. Vi har arbetat med hennes rädsla varje dag sedan hon kom och nu har hon gjort fantastiska framsteg. Ana har svårt för nya människor, i synnerhet män och barn, och är mycket osäker bland främmande hundar. Hon är nu en glad, busig och väldigt vaken dam. Ana är 1,5 år och ägs av organisationen Amigos Mios. Ana adopterades av sin nya familj i juli 2017. Lycka till!

ARBETETOavsett om det är en problemhundsträning, hundkurs eller jag själv som arbetar med en hund så använder jag mig alltid utav positiv förstärkning vilket innebär att man belönar hunden för beteenden som är rätt snarare än bestraffar beteenden som är fel. Hundens välmående kommer alltid först, både fysiskt och psykiskt. I hantering av djur är empati A och O, och utan den går det inte att förstå var problemet sitter eller vad man ska göra. När jag arbetar med dig som hundägare förväntar jag mig att du är medgörlig och engagerad i det vi gör för vi ska kunna nå resultat i träningen. Jag tolererar inget som helst våld mot hunden under mitt arbete, vilket innebär till exempel s.k. "alfarullningar", elhalsband, hårda händer, psykisk misshandel m.m. Jag lyssnar alltid på dig som hundägare och om du av någon anledning skulle känna dig obekväm med en övning eller metod så ändrar jag självklart till ett sätt du känner dig mer bekväm med. Alla kunder får vara med och påverka kurser och träningar i den mån det går, jag brukar även försöka anpassa datumen på kurser så att alla kan gå på alla tillfällen.


Ni är självklart välkomna att höra av er med önskemål och frågor!Laura Ubeira

Copyright © All Rights Reserved